Wednesday, 23 March 2011

Ujian ku :)

Salam... kalau korang perasan kan... sejak aku kerja... aku sentiasa disakiti oleh Lan.. pehal la manusia ni.. tiap2 kali aku balik kerja je atau nak pergi kerja.. mesti dier akan buat aku menanges... banyak kali berulang kali cakap sayang...tapi KENAPAAAAAAA????????? kenapa kau wahai manusia iaitu hamba Allah.. mesti nak buat aku sakit hati????? adakah ini semua ujian yang diberi oleh Allah?? jika Allah yang menguji... aku cuba lah belajar bersabar... aku hanya mampu menangisss... jika Lan uh dah tak nak aku.. apa kan daya... nak sangat benci aku sebab aku bekerja...

ada ke ek lelaki yang benci kekasih die bekerja???? aku rasa macam berada dalam zaman jahiliyah tahu tak??? pendek akal sangat ke atau dah bodoh sangat.... nak fikir pasal hubungan sahaja tanpa berfikir bahawasanya hidup ni perlu makan... minum... pakaian... bayar bil... bayr itu,., bayar ini.. even nak meej pon kena guna duit !... hidup ini kena guna duit !!!!!!!... tue sebab kena kerja !!!!... lain la kalau dah berkahwin.... suami yang kena tanggung isteri die sampai separuh mati... ! tolong lah !. jangan kerana ego kau jadi terlampau bodoh dan banggang ! macam orang tak ada ilmu tahu tak ? !

yes.. memang entry ini agak emosi  sikit... mungkin aku masih tak tahu erti hidup kot.. tak tahu dunia sebenar... aku harap sangat aku mampu hadapi dunia luar uh... aku harap aku mampu bersabar bila berdepan manusia jahiliya sebegini...

dulu kata sayang.. sekarang siap kata " I HATE U ! " kalau macam uh... setiap ayat2 mesej ko uh sudah tiada makna buat diri aku.. aku tak ingin percaya dengan setiap kata2 ko !.. sebab ko hanya tahu nak berkata2 tanpa berfikir apa kesannya pada diri orang yang ko cakap uh... dah terbiasa kan berkata2 manis??? tak apa.. dunia ini berputar... suatu hari ko akan jumpa diri ko sendiri... ko sendiri akan terpengaruh dengan diri ko tue... sampai ko rasa mati pon susah.. hidup pon susah.. !

aku nak bising2 lebih pon tiada gunaaaa... biar lah selebih nya Allah sahaja yang membalas... aku sebagai hamba yang sungguh daif lagi hina ni hanya berserah pada Allah... memohon kepada-Nya agar hati ini terubat bahagia kembali seperti dulu.... jika orang nak membenci aku seperti die.. biarkan sahaja lah.. mungkin sudah tiba untuk diri ini menyendiri sahaja .... :)

4 comments:

[k]o{q}i[n] said...

sbr je la...ada hikmah kt setiap kejadian tu..

(-_-") said...

u r doing the right thing. don't let anyone ruin it.

baru status pakwe dah nak letak rules lebih lebih.

grawwrbabe. said...

thanx guys coz supporting me :)

mawar said...

yap,jgn biarkan dia sesuka hati skitkan hati awk..kumbang bkn seekor..sabar..ad hikmah semua ni jd..