Monday, 28 February 2011

20 Tahun Sdah ;p

salam readers yang tembammm...
ahahhah
 well.. 28 Februari merupakan tarikh keramat aku !..
means today is my birthday laaaa.. hehhee... gembira??? yeahhh of coz la sebab ramai yang wishes... mean ramai yang care about me la kan.. hahaha bapak bangga diri kan..

anyway.. aku rase terharu sangat2 coz my along still setia bersama aku dengan membelikan aku kek hari jadi...
eventhough tadi aku kerja, namun aku dapat meloloskan diri untuk pulang ke rumah bagi meraikan hari keramat ku ini bersama abah, along, akak dan angah.. weee ~~~ hepi nyee !!! * sadly i miss my beloved mama*

tape2... it's fine laa... ramai2 sangat pon membuat kan aku tak dapat rasai kehangatan majlis makan2 kami..hehehe..*aku sudah merepek2 ! *

ok2..keadaan aku agak simple  tadi bile aku nak makan kek SECRET RESIPE...hehhe... muehehhe.. makan2 je kan.. xyah la lawa2... muehehe. and then... bila da mam kek ni aku agak terkenang arwah mak...windooonye ngan makk.. aku sungguh merindui kehangatan memeluk mak !!!... wwaaaaa.....

ringkas nye aku takde la sambut giler sangat hari ni sal besday aku tue.. maklum la... dah besarrr...*tapi aku still macam budak2 dol ! * hehhee...ok..at last.. thanx for da wisheess!





here... antara paparan*ececeh ! poyo jek aku nak kata paparan * ... kire picta2 aku tyme celebrate besday aku la....wweeeee..kek coklat giler codap !

contest 3C !


heyyoo again...mao pengsann maa.. haha..its ok.. aku suke...
contest2 agi dol !
kali ni contest 3 C (cun, comel dan cantik)
haha.. da anjurkan oleh Farhana dan Nany

bagi menyertai contest ini.... syarat2 nya perlu lah diikuti ok..
here are the rule of the contest :



1 . rakyat MALAYSIA . luar negare tidak dibenarkan 
2 . follow blog hana and nany . follow taw . jgn xfollow 
3 . buat entry pasal contest ne . amek skali barner katatas tu . 
4 . link kan post korang kat comment box . commentkat blog ne taw . 
5 . tarikh mule 26 . 2 . 2011 hingge 4 . 3 . 2011 
6 . penyertaan kurang dari 10 orang akan menyebabkancontest ne dibatalkan serta merta 
7 . tag kan contest ne kat 3 orang kawan korang

hadiah2 nya ! :



tempat pertama : topup RM10tempat kedua : topup RM5tempat ketiga : topup RM3


aku tag kan 3 member tersyg aku.. :






ahaha.. bloglist Nelly The Strange !

heyyooo!

again !!!... hahah.... thanx diyana comel coz invite me join this contest syggg :)
with lot of love  !
 bagi menyertai contest sweet ini... anda perlulah ketahui beberapa syarat2 nya :


  • Copy 
  • BANNER yang Nelly dah sediakan dan linkkan ke entry ini.
  • Paste kan kat entry, dan buatlah entry ringkas bertajuk : 
  • Yang belum FOLLOW, sila follow ye . .
  • Korang pilih nak masuk kategori mana : Otai , Sempoi , Cool
  •  Tinggalkan link anda kat ruangan komen entry ini.
  • Tarikh tutup: 29 MARCH 2011 
  • Tag dekat 3 orang ok  . .

hehehe..ok2.. sebab Nelly ade letak kategori kan... aku telah memilih kategori COOL !
WUHOOO !
ahahahaaha.... ngee..
aku akan tag :


hehe..ok2... chow chin chow !!




Sunday, 27 February 2011

with Along Tercinta

salam readers..heyoo !
hari ahad ni aku kesunyian.. duduk rumah sorang unless pagi tadi sume ahli rumah ade ..
bile da start kul 11 abah, akak,angah dan along keluar rumah...
dengan kesayuan hati ini, aku pon just duduk lepak saje la... nak makan pon macam tersangkau2 je selera aku *hak hak hak ! giler ! selera aku mane pernah stop kot coz ari2 makan wo *
ok2..

bile along dah alek... aku tolong along kemas rumah.. waaa... along aku comei  plus tembam !.mwuah la along comei.. hehehe... after dah kemas2 aku pon duduk ngan along.. sambil2 uh aku wat la sesi soal jawab ngan along memandangkan along lah antara brother aku yang paling susah mahu jumpee maa.. mane tak nye..dier pergi kerja waktu pagi dan balik malam... kekadang tak menentu.. bila balik dier menat cangat2..

plus, tadi member aku dok ajak nak gi maen bowling hari esok tapi waktu yang dier tetapkan agak bertentangan dengan waktu aku berada di rumah mak cik ku.. urmm..sowi sygg...aku tak dapat join...

aku further agi dok bagi tahu member aku agi sorang.. dier dah lame ajak aku gi tanye sal kerja cikgu sementara.. namun berbagai persiapan aku tak buat lagi dan aku mula berfikir.. bagaimana aku mau teruskan semua kerja sedangkan aku pergi kerja pon kena ayah aku or akak aku yang hantar?? takkan sepanjang waktu aku nak nyusahkan orang?? takkan aku nak tumpang kwn aku yang excited nak kerja tue kan sepanjang mase kan???... akhirnye aku lepaskan dier sahaja.. biar la..kalau dier nye mak cik ke ..pak cik ke... sedare ke ape ke la kan nak ajak dier kerja.. pergi je la.. aku tak dapat nak ikot coz aku mempunyai halangan nye.. memang kalau nak seribu daya kalau tak nak seribu dalih tapi aku ni jenis seribu kali pikir tentang tak menyusahkan hidup orang dan akhir nye sikap aku uh menjadi buah mulut orang... aku rela stay kat rumah jek bagi tak buat orang lain susah..

along aku pon nasihatkan aku bagi banyak bersabar.. memang sekarang ni susah jugak tapi insyallah, hasil kesabaran akan memberi ganjaran nye..

hanye along aku sahaja yang boleh bagi aku kekuatan dalam kehidupan ni... aku sayang giler kat along !
even aku dok bersedih, aku harap kari seterusnye aku mampu menjadi manusia yang gembira :)

Contest Blog Terkemas dan Tercomel.


heyyoo !
memandangkan aku freedom yang amat..aku decide nak join blog dak2 comei ni iaitu Nabilah dan Irah...
hahaha..sah2 aku memang takde keje weyh.... tak pela... untuk mengisi waktu2 lapang ku ini...
bagi sesiapa yang mahu join..sila segera kan waktu anda join contest ni ok...contest ni telah dibuka pada 21 Februari 2011 dan diakhiri pada 20 Mac 2011..apabila contest ni tamat..tarikh pengumuman pemenang akan diumukan pada 15 April 2011..

nak tahu syarat2 contest ini ?? sila baca box di bawah ye


Syarat Penyertaan• mesti follow blog irah and ila .*kalau tak follow serta mertanya terkeluar
• mesti ade blog . tak de pegi SIGN UP .
• buat satu entri pasal contest ni yang bertajuk "Contest Blog Terkemas dan Comel" .*dah buat entri pasal contest ni , jangan lupa letak link entri contest kat comment ye,pastikan link entri tu korang comment kat blog ila , jangan comment kat irah ok. .
• letak banner contest ni di entri dan sidebar . *kalau tak nak letak kat sidebar pun tak pe , asal kat entri ade oke la tu .
• tag 4 orang bloggers sahaja 



bagi hadiah yang akan diperolehi pula ialah :


Hadiah2nya ialah , bagi :-



jelas bukan?? jadi di sini aku mahu tag kan beberapa rakan blogger ku .. mereka ialah ;



hehehe... ni semua new friends aku :)
harap mereka join  :)
 P/s : nak tahu lebih lanjut klik sini ye :)




harap maklum... aku sudah berada pada tahap kebosanan.. hahaha.. jadi muke sendiri menjadi hiasan entry ku...
muke comot !

Saturday, 26 February 2011

kebosanan tahap melampau !

salam readers..
korang pernah bosan tak ??ade tak korang rase bosan sampai tahap korang tak tahu lagi da mahu ungkapkan ape2 perkataan daripada mulut korang?? waaa... kalau tak pernah tak pe tapi kalau pernah.. hoi ! aku sedang mengalami nyee !!.. hari ni banyak kali Lan mesej aku tapi aku jawab dengan keadaan kosong * hati macam takde rase ape2.. 


alahai... mengapa aku jadi begini?? mungkin sebab aku tak dekatkan diri dengan Allah.. urmm.. baru la sedar ape silap diri sendiri..sejak aku dah mule lepaskan seseorang dalam hidup aku, aku jadi semakin blurr.. yes.. aku semakin menyayangi seseorang tapi hati aku agak kosong kerana ketiadaan manusia yang aku nak.. waa.. dier da lame hilang dalam hidup aku...


kalau la dapat buat permintaan dengan segera..aku mintak pengganti orang yang aku nak sangat2..if dier dah ditakdirkan untuk orang lain. better aku mencari pengganti nye tapi, sementara nak mendapatkan pengganti ni keadaan aku agak terbiar.. hahaha macam sampah pulak.. heyh2 sampah2 pon dah belajar mcm2 k.! harap maklum !


urmm... no word anymore.. aku bace mcm ari ni.. tapi agak blurrr yang amat... nak share sal lam berita tue pon aku sendiri dah tak de mood...


wahai Hanie.. engkau ni kenape yee??? adakah ko pergi melayang ke dunia laen?? jika begitu sila kembali ke tempat asal ok.. jangan biarkan jasadmu ini berasa semakin tidak ceria  seperti dulu...sentiase la open ur mind hanie..


p/s : kalau la aku mampu berbicara begini terhadap diri aku.. 


kekadang aku cian kat kwn aku.. feyra.. aku cian dier.. dier sakit..kekadang dier macam takde kawan... aku nak sangat teman dier... waaaa... agak2 nye macam tue la kot gambaran aku takde kawan kan... sedih2 saje.. dor my baby feyra.. ko jgn sedih ok.. aku sayang ko and berharap ko cepat sembuh dari ape pon sakit yang ko hadapi k..
love u !
*memang aku ngah teringat ko doe !

waa ~~

salam readers ku :)
kesunyian nye aku...
jadi dalam kesunyian ni..aku travel la nak tengok pic2 cute..
here are some of them hehhe.. 


Pretty Iconsfuhh... terliur aku tengok strawberi ni !! nyum3 !!


Pretty Icons
siot weyh ! hahaha... cantik eyeshadow ni.. anti la aku wat lau ade peluang.. :p

Pretty Icons
hehehehe... for my only Lan.. i love u syggg


Pretty Icons
hepi... lau dpt sedut something.. hehhee



Pretty Icons
Pretty Iconsfuhhh..cedap nye kek !!!                    
cedap nye gula2 kat atas cupcakes tueee !






Pretty Icons
berangan jadi QUEEN !.. hahaha..







contest blog paling comel lotei weyh !


contest kali ni ialah CONTEST PALING COMEL LOTEI !
AKU join aje la... kat atas tue ade muke justin bieber dan... err.. aku seyes xtahu tue sape la kan... redah je la.. yang pasti tue simbol COMEL !
here ade syarat nye.. bawah ni aku copy and paste sje bagi korang sume clean clear tentang contest ni..


SYARAT PENYERTAAN
  • mesti ada blog..x de blog cmne nk join hehe
  • warganegara Malaysia sahaja
  • terbuka untuk lelaki n wanita dari semua umur
  • WAJIB follow blog adlin ngn bha... kalu x, otomatik tkeluar
  • kne wt entry psl contest ni dan ltk banner ats tu
  • copy code dye n paste kt entry korng
  • tag kn kpd 3org rkn anda pstikan dorng tw yg dorng dtag
  • lepas join contest ni korng perlu coment kt entry bha
  • nma korng ngn url entry korng
  • kontest ini akn trbtl skranya penyertaan kurang dari 10 orang dlm msa 3 ary

HADIAH

belum ditentukan lagi

TARIKH TUTUP

1April2011
kalo ada prubhan akn diumumkan

jelas x?? kalau sudah jelas, aku mahu tag kan member2 aku iaitu :






Panas Kenduri ! hee ~~

Salam readers !
hehe.. heran kan aku selalo je update blog comel ku ini..hahaha.. maklum la... tengah freedom sangat ni..sementara bulan 9 weyh..after dat insyallah korang tak kan nampak aku update blog ni sangat.. ntah2 sebulan sekali jek gamak nye sementare nak dapat laptop sendiri.. huhuhu..*bersdeyh la pulak *

ok2... kembali pada tajuk kita iaitu Panas Kenduri..
aku letak entry macam tue sebab nye hari ni ade kenduri abang sedare aku.. tapi pelik meh.. sebabnye la kan, pengantin belah pompuan nye belom sampai lagi...ponat dok menunggu tadi.. selalo dalam pukul 1-2 dah sampai dah untuk majlis bersanding... tak pela.. tak sume majlis boleh berjalan dengan lancar... tue sebab la ita ni kena bac doa sebelum mulenye sesuatu majlis kan.. sume nye maklum kepada sume orang tak kisah la orang tue beragama islam atau tidak beragama islam.. mesti berdoa untuk memohon kelancaran majlis mereka... insyallah mampu punye berjalan dengan baik...

kenduri hari ni aku anggap agak HOT  deyh.. memang cuace agak panas dan aku agak tak selesa... aku pergi juge majlis ni sebab mereka ni sedare belah arwah mak ku...even arwah mak dah tak de..kami tetap pergi la untuk mewakili arwah mak... nanti tak pergi akan ade pihak berase tak sedap terhadap kami ... huhuhu....

aku sampai jek kat majlis tue terus menyenduk nasi dan NGAP !.. makan larh kan... hehee.. lapar sebenarnye. agak berselera walaupun lauk2 nye agak simple... weee~~~ yang penting tadi ade larh adik2 sedare tersyg join aku .. hahah.. aku memang budak tak cukup MATANG !.. hehehe.. mereka sumenye dak2 sekolah menengah.. aku seorang ajek SOSAT !...tapi tak pe... asalkan have fun ok la kan..tadi pon aku ade mencuba memakai SHAWL baru ku.. yang warne ala2 PELANGI... hehehe.. so sakai doe !




























ahaha... atas ni gambar2 hot aku dan adik2 sedare kuh !.. hahaha.. agak sengal kami !mengalami kesukaran dalam mengatas kepanasan kenduri..! wah ayat aku memang tak boleh BLAH !.ehehe... comel x ?? tak kate comel tak pe.. *haha.. leh lak maen pakse2 ek... grau aje la weyh*




heee ~~ ni muke aku yang sudah memakai Shawl baru ku !.. ala, yang aku shopping kay MAsjid India tue la... nice kan??? murah pon murah.. tak sia2 la aku nak kate kan beb... hehehe..dan yang menambah komen tentang gmbar ni kan ialah kekasih ku ! Lan cakap muke aku POYO ! waaa... dier asyik kate aku poyo maa... waduh2.. poyo ke??? aku xwase poyo pon.. hehhehe..anyway.. dats all my entry today love !

will install entry agi lau ade hot stuff !
sekian.. with lot of love ! 
Hanie !

exlpore more bloggers !

salam dear !
heheh.. aku rase teruja sgt2 hari ni sebab dapat follow memacam jnis blog.. waaa.... ade bog yg same background maa... but it's really nice for me !.. mcm kembar dan sungguh comel !.. semua ni aku explore kat
BLOG PILIHAN MALAYSIA... Dalam blog dier la aku dapat travel ke memcm blog2 orang lain... ade blog warne PINK, warne MERAH, warne PUTIH, warne BIRU, warne HITAM, warne KUNING, warne HIJAU dan warne warni... fuhh.. memang ramai.. tapi paling ramai blog PINK la.. hehehe..aku antare peserta nye kot.. muahaha..


to blog pilihan Malaysia, thanx so much coz let me know more bloggers negara kita ni.. memcm rupe aku dpt lihat... dan ape yg makin best, memcm cerita aku dapat bace..tak kisah la cerita personal or public kan... kire dapat mengisi minda aku.. yang mane ok dan baik pendapat nye aku jadikan tauladan.. mane yang agak tak berape ok, aku jadikan sempadan... tue je la...


pada bloggers lain.. anda amat dialu2 kan ke blog sye... dan jgn malu2 ntuk follow sye :)
sekian, with lot of love HANIE!




tidur ku xcenter :(

salam readers...
huee  ~ ! mate aku sembam perghhh ! len macam la pulak.. entah la... tidur tak menentu woo... ni kes menangis la ni.. haiyak.. bengkak mate aku.. serius semalam memang tetbe je aku nanges.. aku memang, kalau gaduh dengan Cinta hati aku tue, konfem meleleh air mate.. mane tak nye,  hati ni da makin syg kat dier, leh dier kate kat aku "eyh, awak salah anta msej ke?? " wth ???? !
arghhh !! wase nak menyepak orang ajeeee semalam.. tapi nasib ade adik kesygan ku, si Mal... dier la yg pujuk aku..puas gak la aku melepaskan baran aku kat dier.. *sabaw jo la adik ku itu*...


Macam ne ye?? aku sebenarnye takut sangat bile gaduh2 ni.. sebab nye kalau gaduh mulut aku agak lancau skit..*belasah jek perkatan tue *... maklum, diri dirasuk nafsu setan.. seyes, aku kalau marah non-stop doe.. jangan la wat aku nek aran satu badan.. lau ade sabar tue agi kire syukur la kan... 


nasib la kan sayang aku tue agak bersabar.. namun, dier semacam gak ngan aku uh.. dier baran gak oh ..cume lom bertemu buku dengan ruas je lagi uh.. hahahahah... alhamdulilah dier dengan aku xkuat baran nyee...


dier dulu pernah cakap, even dier ngan family pon tak dapat kontrol marah tapi bile dengan aku, dier belajar kontrol marah nye.. *reason nye dier tak mahu kehilangan aku dan aku je yang leh terima dier seadanye !* wah sweet nye.. jadi bile aku gaduh dengan dier je kan..kalau agak2 teringat kan sume bende ni, aku akan mula jadi sejuk semula... hehe.. bukan nak kate romantik pon tapi ni gambaran leh tolak ansur la.. semalam pon yang mula jadi ok alek pon si dia la... dier mintak maaf awal2 kat aku... 


selalu aku yang mengalah tapi semalam sebab aku terlampau penat.. jadi dier la yang mintak maaf dulu.. 


haha.. kat sini aku nak list bende yang betul2 wat aku jam bile gaduh dengan dier :
  • dier akan buat2 xkesah jek bile aku sibuk anta msej kat dier
  • bile aku kol, dier akan wat busy !!urghhhh !!! giler gewam !
  • dier wat2 byk tanye bnde yg xde kaitan lagsung !
  • dier akan ungkit kisah aku yg dulu lau dier mahu.. wargghh !!
  • dier akan maki bile dah berada lam tahap gaban tension !
  • aku pon mule jadi setan !!. hahahahahha
  • tapi at last dier akan MINTA MAAF !



Friday, 25 February 2011

fuhh.. menat wo !!

salam readers !
heee ~~~..
dengan rase bangga nye aku mahu memberitahu bahawase nye aku sudah siap mengedit blog Waniey !
waa... da lame aku gewam tgok blog dier yang macam litang pukang uh..haha..jgn marah wani mok !
ngee..jadi.. aku telah wat sesi 1,2,3 dan TUKAR !! waa... aku jadi pereka blog la pulak,..
hahaha.. ok2..
korang nak tengok hasil nye??


hehhee... sila komen ok kalau wase blog tue cantik or ape... aku dengan hati terbuka dan gembira ingin mendengar kamon kamooo sume  :))
well.. tadi aku sempat nangis sebab tergaduh kojap ngan lover Lan aku tapi da ok da.. sebagai mengganti wase sedih aku tue.. aku tibai la lepas tension wat blog wani tue.. at least kurang la wase tension aku ..hehehe.. 
p/s : wani mok.. anda puas hati x?? pape hal inform hani ok :)


blog pink nye contest !

Salam readers !
hari ni aku sertai pertandingan BLOG PINK dianjurkan oleh BLOG PILIHAN MALAYSIA...
actually ade memcm warne yang dier anjurkan tapi aku menyertai ikut warne aku la kan.. hehehe..

well... mesti kamo sume nak tahu kan sebab ape aku pilih warne pink kan?? ngeee.. :) sebab nye ialah :


  1. warne pink ni look simple 
  2. warne pink ni make my page look nice
  3. warne pink ni membuat kan sesuatu ruang nampak luas tapi bergantung kepada kepekatan warne la kan...
  4. warne ni juge membuat kan hati seseorang ceria dan rase tenang.. (wasenye sebab aku tengok warne ni mcm best la )
  5. dats all. :)
aku tag kan beberape orang yang mempunyai blog yang pink.. :

faedah ape jadi sombong weyh?

salam readers..
aku tengah sedih sebab seorang sahabat aku sudah semakin sombong..setahu la kan.. dier tue tak de la kaye mane.. lepas tue nak kate pandai pon tak de sangat... setakat ambil nurse je.. fuhh.. bapak la ai.. kerek semacam... baru jumpe dunia, dah nak sombong.. hellooo... lau ko nak sombong sebab ko tue cantik ke ape ke.. sila beringat k, anda tidak dapat ape2 faedah...plus, aku tahu la aku ni takde la setaraf ko kan... tapi perangai kasi molek la... asal ko dari kampung je kot... sori la.. bile aku tengok ko sesengal macam ni, kasi aku punye hati meluat tahu x??  penat aku tegur ko...penat aku menjadi ramah mesra ngan ko.. dah tiba mase nye ntok blah dari dunia ko uh... 


pada readers2 ku.. aku mao sampaikan fakta sombong skit ye..:



sifat buruk kaum hawa. *ELAKKAN !*

Sifat Al-Annaanah
Perempuan yang perbanyakkan keluh kesah dan suka mengadu-ngadu padahal dia sentiasa menghiasi dirinya.Jika dikahwini perempuan yang demikian akan menyakitkan hati dan tidak peroleh didalamnya kebajikan.  

Sifat Al-Mannaanah
Perempuan yang banyak membangkitkan atas suaminya iaitu seorang isteri yang suka mengungkit samada kebaikkannya ataupun keburukkan suaminya dalam pertuturan seharian bersama suaminya.

Sifat Al-Hannaanah 
Perempuan yang berkeinginan terhadap lelaki lain selain suaminya.Diwajibkan kepada lelaki supaya menjauhi perempuan yang bersifat tersebut kerana banyak mudaratnya.

Sifat Al-Haddaaqah 
Perempuan yang gemar akan tiap-tiap sesuatu dan ingin dia akan ia dan dengan itu memberatkan dia akan suaminya untuk membeli barangan tersebut.

Sifat Al-Barraaqah 
Terdapat dua sifat Al-Barraqah iaitu :-
  • Terlalu suka menghias diri dan mencantikkan wajahnya secara keterlaluan.
  • Suka memarahi keatas rezeki yang disediakan dan senantiasa merasa pemberian suami tidak mencukupi.(Termasuk sifat suka membandingkan pemberian suami dengan orang lain yang mendapat lebih baik dari suami mereka pada anggapannya)
Sifat Al-Sallaaqah 
Perempuan yang suka memperbanyakkan perkataan iaitu perempuan yang suka bercakap sesuatu yang tidak berfaedah dan berbau umpatan.

Selain itu menurut kata Saidina Ali r.a , terdapat juga sifat-sifat yang dianggap tidak baik jika ada pada seorang lelaki tetapi ianya baik jika terdapat pada seorang perempuan iaitu :-

Sifat Al-Baqlu. 
Sifat kikir / kedekut kerana dengan sifat ini akan terpelihara harta suami.

Sifat Az-Zahhu. 
Sifat membesarkan diri / sombong kerana apabila seseorang perempuan itu membesarkan dirinya maka enggan dia untuk berkata-kata dengan semua orang dengan perkataan yang lemah lembut. Maka dengan itu akan terpeliharalah suami dari perasaan cemburu dan gelisah.

Sifat Al-Jubnu. 
Sifat penakut kerana dengan sifat ini akan terhindar ia daripada keluar rumah sesuka hati tanpa mengira masa dan waktu.Sifat ini juga akan memelihara seorang isteri daripada sifat cemburu dan perasaan curiga suami. 

*KREDIT untuk sygku NAQIAH NAZREY*
P/S : lau naqiah xletak ni.. xtahu la kita kan.. hee ..love u naqiah :)
same2 kita muhasabah diri ok :)



kenape ni???


"Oops! This link appears to be broken."


????? what dats mean woi?? arghhh... tension nyeee....
kepade bloggers yg len2??
tolong dakuu !!!

Thursday, 24 February 2011

tension tahap gaban weyh !



HAHAHA... tadi dier cter sal aku ..sekarang aku lak punye turn...
dulu ade la perang dunia dengan dier pasal LELAKI !
tapi tak mo la.. sia2 gado sebab lelaki.. buat maruah pompuan jatuh sajeee...
so.. we have to be best friend forever...
kasi buang sume duka... kasi pnoh semua gembira !
waaa...
* aku tengah tension woi *

p/s : tolong la aku macam ne nak letak scroll kat widget woi !... xtahu buat niii



point yang positif :)



ape yang buat aku terharu tue ialah dier kate aku gemuk sebab kalau aku gemuk, aku takkan nampak cantik.,, tambah nya lagi, kalau orang perempuan ni tak elok nampak gemuk... haha. ape aku kisah tue semua.. asalkan aku hepi dan tahu jage kesihatan.. huhuhuhu,jahat bai mulut aku..hehhehe.. betul la kan?? kalau sibuk nak cantik sampai diri sendiri macam nak mampus pengsan tak makan dek nak diet sangat pon tak de gune nyee...aku ambil poit dier tue as a positif way la...memang betul jugak.. kalau gemuk pon ade buruk nye.. pakai ape pon tak cantik..

kiranya.. segala ape keadaan ade positif dan negatif perspektif nya... tapi bergantung pada seseorang tue la nak atasi semua keadaan yang baik dan buruk tue..hehehe..well.. kekadang bila aku ambil mase sejenak, memang semua perkara ni membuatkan aku tergelak..

aku harap aku mudah menjadi positif la kan.. kini pon aku berusaha untuk memulihkan hati aku kembali seperti dulu... heee ~~~

tadi pulak...aku tak de kerja.. so aku dok follow blog orang dan ! hadoi.. aku serius jam weyh.. ade jugak orang yang buat blog LUCAH ~~.. WHAT kind of person are they?? tak ingat Allah ke?? tak ingat NERAKA KE??? hadoi.. tayang "barang diorang tue... urm.. nasib aku tak sakit jantung ternampak gambar tue... dah la besar... haiyakk.. mao mati maaa...

aku harap mereka ade perasaan sesal la... ingat2 la diri anda itu seorang muslim... kalau bukan islam tue aku tak kisah tapi ni orang islam... urm.. insaf la anda.. :)
moga Allah melimpahi hidayah kepada mu wahai insan ...


Wednesday, 23 February 2011

Surat si dia..

salam readers..
wee~~~
memandangkan aku kena mohon pelbagai bidang UPU.. aku pon mula cari segala2 informasi tentang diri lam laci belajar aku tue... tengah selak buku2 tue kan, aku ternampak surat daripada kesayangan ku... LAn.. hahah.. baru lah aku teringat yang dia pernah bagi aku surat dan key chan dari Langkawi.. *sebab dier ade pergi bercuti dengan keluarga nyaa, jadi dia mengambil kesempatan untuk membeli satu kenangan buat ku*

ok2.. sambung la yee kepada kisah surat aku ni.. jadi.. bila dah nampak tue.. aku belek2 la muka surat surat tue... warne pink taw !. hahahaha... jambu la baby aku tue yee.. anyway.. denga nada selamba nye dier kate aku ni wife dier...tapi tue la..kesungguhan dier amat aku kagumi.. dier sanggup send surat even tyme tue aku rasa dier ade sedikit masalah tapi bagi dier, xde ape yang boleh halang dier dari menghantar surat2 nye kepada aku... alangkah indah nye kan???

dalam surat tue ade gambar nye semase kecil.. comel nye ! dan dengan terus terang nye aku mahu nyatakan dier ni kacukan India dan Cina.. jadi konklusi nye muke dier memang dah macam Melayu laa kan...hehhee...

ok..selepas tue aku bace lah ayat2 puitis nya..agak romantik juga lah.. even ayatnye agak tak teratur tapi aku terima juga la.. *actually dah tegur da kesalahan nya..*..waduh... syahdu hati ni bila membaca ayat2 nya... maklum la.. aku mana la pernah utus2 surat ni.. dah lame tinggalkan zaman mengutus surat maaa...

dia ade juga minta aku menghantar surat kepada nya berserta gambar.. tapi nanti la.. aku belum siap ntuk mengutus.. hehehe.*alasan sebenar nya malas deyh... bukan apa pon namun aku tetap akan tepati janji ku kepada nya*

dats all.. yang pasti.. hati aku sudah menjadi milik nya.. moga kami mempunyai jodoh yang panjang.. insyallah :)


contest muncung MULUT !!!


macam mane muncung paling cun ye gamak nye???
hahah... macam kat atas tue la.. tapi ade agi cun ok..
siapa kah insan cun itu??

dia ialah
aku sendiri !!
hahaha... muncung la sangat..

so.. bagi merancakkan lagi penyertaan contest sensasi ini..
aku tag beberapa followers aku
mereka ialah


inspirasi guru ku !

hahaha.. bebudak yang suke sakat cikgu mereka !

salam readers !

heee~~... memandangkan aku sudah mendapat result STPM kan, jadi mase untuk mengisi borang UPU perlu diisi untuk merangka mase depan ku.. moga aku dapat buat keputusan yang terbaik.. lebih maklum pula, peluang pelajar tingkatan 6 lebih banyak ke universiti.. cabang yang ditawarkan juga banyak dan lebih detail..

pagi ini aku pergi ke sekolah bersama rakan tembam ku..hahaha... boleh la tembam skit sebab dah duduk rumah, tapi memang la.. aku sendiri pon dah start naik berat nye..agaknye sebab senang hati kot..hahaha... ok2.. berbalik cter aku tue... actually tujuan aku pergi ke sekolah untuk menemankan rakan ku iaitu NAZIERA ambil sijil2 yang masih belum diambil.... sijil2 tue penting juga kerana pengisian permohonan UPU memerlukan kod2 yg berkaitan maklumat sijil...jadi setelah kami selesai ambil semua sijil yang diperlukan..kami pergi jumpe cikgu kesayangan kami iaitu EN. KHIR KASSIM .. :)

bila dah jumpe cikgu kami ni... aku lah orang paling nak tahu tentang bidang mane aku sesuai.. cikgu aku pon mule lah melihat2 aku punye result... alhamdulilah... ape yang dier komen agak menyedapkan hati even aku ade kantoi dalam pengajian am.. fuhh. pengajian am penting sangat tapi aku agak slow dalam bidang kenegaraan deyh... hehhee... moga aku makin mahir pada masa akan datang...

lepas tue kami banyak bincangkan tentang kelebihan jadi cikgu... wah... aku dan naziera dah mula berangan nak jadi cikgu.. sedangkan aku ni garang meh.. macam mak singa tue...heheh.. apa yang buat aku terkejut kan.. cikgu pengajian am aku datang ke arah aku dan cakap, " hani, kamu mahu ambil ape?? cube lah ambil bidang LAW.."
hahahaha... ya ampun... aku paling takut dengan bidang tue la... aku ni memang garang tapi kalau bab undang2, taku tak terbawa.. aku sendiri dapat rasai kemampuan aku meh...bak kata pepatah, "jangan angkat bakul sendiri"..eyh, ade ke pepatah mcm tue?? ngee.. tibai aje uh....

bila dah banyak kali bincang.. hati aku lebih minat dengan SEJARAH dan BAHASA MELAYU... waa... even tyme belajar aku agak sengal2 ubi kan..heheheh...naziera dah sure ambil pendidikan... same jugak macam aku.. SEJARAH dan BAHASA MELAYU meh..agaknye kami ni sehati sejiwa kot.maklum la..ke mane kami bersama.. susah senang bersama... weee~~~~

isu kami makin hangat bila kami berbincang tentang ciri2 menjadi cikgu... nak tahu sebab ape isu tue yang kami ambil port penting?? sebab aku teringin nak tahu bagaimana nak ambil perhatian pelajar2 terhadap cikgu2 di waktu pembelajaran... kalau kita nak pelajar2 pandai, mesti lah tarik perhatian anak murid kan... ni anak murid dok ngantuk dan tidur.. pastu borak pulak... aku memang JAM jek budak2 buat hal kalau aku yang ngajar..hahahaha... dah pernah merasa keadaan tu..hehe... memang cikgu2 ku kuat kesabaran nya... malah, mereka pasti sentiase diberkati Allah sebab tidak berhenti mencurahkan ilmu2 mereka kepada anak murid... siap bimbing dengan lebih dekat lagi dengan harapan anak murid nye mempunyai keinginan belajar subjek mereka.. sejuk nye hati aku memandang situasi cikgu2 aku... kalau aku begitu.... memang aku pon nanges..waaaa ~~

tambah pula, arwah ibu aku juga seorang guru... guru tadika aje.. tapi dugaan mengajar tetap ade meh... nak tahu sebab ape?? sebab nak bagi tangan anak2 tue mudah menulis tue mencabar yang amat.. aku ingat agi.. mak aku ajar aku tulis ABC.. dier tekan jari aku bagi lentik..waaa.. sakit gilerrr ! tapi at last aku boleh menulis.. majoriti anak murid mak aku cemerlang bila dah masuk sekolah kan... jadi, sumbangan guru tadika pon tiada kurang nye.. inikan pula guru2 sekolah rendah dan menengah... sekolah menengah lah paling mencabar sebab melayan kerenah anak murid yang makin membesar dan akhlak yang sungguh rendah.. memang kena gulai budak2 ni... huhuhuhu... aku solute cikgu HALIZA ku.. sebab dier guru otai sekolah aku... heheh...

ok2... cukup cter sal cikgu2 ni... aku doakan moga guru2 ku yang sudah anyak curah kan keringat mereka untuk kami dirahmati Allah dan sentiasa tenang semasa mengajar..moga mereka sentiase kuat hadapi dugaan mereka.. amin !

sekian..wif lot of love.. HANIE !


buang benda alah ni !










Tuesday, 22 February 2011

dugaann..

*even baby tahu marah beb.. so jangan buat orang MARAH ~! *






FUhh... sabar je la.... angin aku da selalo berubah2..dan jangan wat aku makin emosi ! aku benci !.. yg mao belajar aku.. bukan ko !