Sunday, 24 April 2011

benci !

tiada kata selain benci.... benci pada manusia yang hanya tahu mengatakan entah pada persoalan yang begitu penting atau tidak mahu mengenang kenangan silam... suck ! kenapa ye???? bukankah pengalaman adalah sebaik2 guru??? kenapa mahu menjadi kebudak2kan selepas mendapat pengalaman tersebut??? kerana mahu menafikan diri sudah takut untuk menghadapi kehidupan yang akan datang jika berlaku perkara yang sama???? mengapa tidak teruskan hidup dan jadi diri sendiri ??? mengapa mesti menjadi manusia yang lain dan terus menjadi diri dalam botol??? ni bukan movie botol dah k tapi kenyataan sungguh !! puas ku bantu tapi apa kan daya... tiada hasil nya namun takkan aku putus asa !

entah??? such a freak answer la !!!! name jek pandai... result semua nya gempak tapi.......... entah??? dah pandai sangat sampai entah ek... urmmmmm...

aku nak jauhkan diri dari semua ini  !!!! sangat2 menyakitkan hati !!!!!!...tak jelas??? tak perlu tahu... kerana Allah sahaja tahu aku tujukan semua ini pada siapa..... sungguh aku kecewa kerana manusia ni telah berubah yang amat... urmmmmmmm !!!!!!!!!!


Friday, 22 April 2011

menyepi

Salam... selepas ni aku akan menyepi... kerana apa... tidak payah lah ditanya ye... kerana adalah sebab nyaaaa... huhuhu... mual sekali aku nak ucapkan terima kasih kat Lensa Rosak sebab telah berani nya mengatakan aku bodoh.. terima kasih sangat2... mungkin hairan kan kenapa aku cakap terima kasih.. setiap yang terjadi ade hikmah nya...

Lensa Rosak atau AlexiAqram kelihatan seperti orang bijak pandai tapi aku tak tahu kenapa kasar sangat bahasa yang diucap... mungkin kerana dunia ni dah makin jahil dan die nak sama2 bergaya jahil kot.. entahla... yang pasti apa yang die tegur uh aku terima dengan positifff* walau hati ni ada terguris.. *

" cakap pakai akal... tengok muka pon tahu bodoh"... * aku lupa ayat sebelum uh sebab die kata aku komen merata2 plus.. die kata aku bebal beb.. haha... muka aku lau bebal uh ak setuju... pi ko ape kurang  kan.. mulut macam celaka sial ! *marah sekejap la ngok *

sampai mati beb aku takkan lupakan ayat ni... sungguh menusuk kalbu kuh.. hahah... yes.. memang aku sensitif... sensitif dalam menilai diri sendiri... dan sebab itu juga aku ni nak belajar berubah,... ada orang buat tanggapan aku ni tak mampu berubah... namun akan aku tepis kata2 negatif uh... aku akan berubah... dunia ni berputar... moga Allah limpahkan hidayah terhadap manusia yang sentiasa berfikir negatif tentang aku :)

oh... lagi satu aku menyepi bukan sebab aku ni terase hati dengan Alexiaqram yang bijak uh pi sebab aku nak fokus pada matlamat hidup :)

thanx again kat Alexia aqram... moga usaha kau nak berilmiah di dunia blog berjaya... aku sukakan ilmiah..aku sudah baca karya sahabat2 ko di Terfaktab... amat bernilai karya2 itu... jika boleh.. buku kan lah dan beri peluang kepada orang lain membaca juga.......  walaupun hati terguris namun masih menyokong usaha mu itu.. aku ni  belum cukup ilmu di dada... mahu mencukup kan seala ilmu yang semampu yang boleh... aku juga mahu menjadi penulis yang berbakat seperti kau dan sahabat2 kau... moga Allah membantu kamu semua ye :)

ok.. tue mesej buat Alexiaqaram jika die ade hati nak baca... ye la.. aku kan bodoh.. mane nak bace kan..huhuhuhuhu...

ok... kepada yang sentiasa membaca... terima kasih daun keladi.. nanti hani aktif blog kita jumpa lagi :)






Tuesday, 19 April 2011

Alhamdulilah..

Salam semua... dengan rasa sayu nya aku mahu mengucapkan Alhamdulilah.... aku agak terkesima kerana ade orang uh kata tengok muka dah tahu yang aku BODOH.. oh tidak... hehehe.... terima kasih wahai saudara yang telah mengatakan aku bodoh itu... aku tak kisah pon.... biar lah orang kata aku bodoh asalkan aku tak bodoh di sisi Allah...

hairan la... insan yang makin sarat dengan ilmu memang mudah mengatakan orang bodoh ye??? orang yang sarat dengan ilmu ni memang mudah mengkritik sesuka hati ek?? yes.. memang nampak niat dia baik untuk mewujudkan bahan ilmiah namun sungguh kasar jugak bahasa orang yang berilmu ek... ke dia jugak yang masih bodoh?? cakap guna akal??? akal die ke yang cakap bodoh tue??? urmm.. moga die diberi rahmat oleh Allah dan moga die sentiasa berbicara dengan bahasa yang lembut... bahasa menunjukkan bangsa beb... opss... ko pon sama jugak dah merosakkan bangsa Melayu dengan bahasa kasar ko tue weyh.. hahha

chow lu !

p/s.. bebal aku pon.. tak de la nak kutuk2 orang kan??? ops.. aku dah kutuk ko kan?? huhuhuhuhu.

Monday, 18 April 2011

Alone and thanx :)

Nothing to say laaaa so boring... novel sahaja yang duduk dekat dengan ku..opss !! seseorang juga telah menemani aku... die telah berusaha memujuk aku semalam... thanx seseorang.. awak baik sangat... saya takkan lupakan awak sampai mati ok :)..

moga seseorang itu kembali ceria juga seperti ku.. teman selamanya ye seseorang.. heheh... siapa??? adalah... mane bleh bagi tahu.. hehehe.. someone yang sangat baik dengan aku...die dah bagi aku banyak kenangan... bila aku tatap gambar rakan2 die.. mesti aku teringat... kerana ape??? sudah tentue sebab die da most close dengan aku.. dan aku juga da most rapat dengan die.... sayang die sangat2 !!! moga die berjaya dalam semua bidang  yang die ceburi :)

 ok.. dats all... need to be alonee.. dilemaaaaaa.. <3

Sunday, 17 April 2011

Fatimah Syarha the best among the best beb !

Salam semua !!!! waaa.... aku begitu teruja sangat2 selepas membaca novel Fatimah Syarha yang bertajuk "TAUTAN HATI"... Indah penyampaian islamik nya... aku ni tidak lah sebijak mana... masih kering lagi dalam ilmu2 ilmiah dan ilmu2 agama seperti siswi2 UIA, USIM dan apa sahaja universiti yang berkaitan islamik....

Alhamdulilah... sedikit sebanyak aku tahu jugalah beberapa patah perkatan Arab yang aku tak tahu ... seperti ma'du, ikhwan, tamayyuz, syumul, murobbi, dan sebagai nyaa... memang tertanya2 jugak ape lah maksud nye ni.. asib la Fatimah memasukkan makna2 nya di muka surat paling belakang sekali....

memang kisah cinta tapi kisah cinta nya seorang Hamba terhadap Allah... hausnya perasaan kasih nya  terhadap Allah... tak pernah berputus asa nak menarik sahabat2 yang sibuk dengan urusan duniawi ke arah Islam... name yang diletak pon ke main sedap meh.. IMTISAL, ASIAH YUSRA, LAYYINUL HARIR, ELYA KHADEEJA, HINDUN, ASRAR... UH2 !! nak ambil la sume tue as name anak2 aku pada masa akan datang.. Insyallah !... kepada semua bloggers muslim... jangan terlepas untuk membaca novel2 islamik ok :)

jangan bace yang romantik sahaja... memang terhibur tapi hati kita ni juga perlu dipelihara.. jauhi daripada mengutuk.. lebih banyak la diam daripada bercakap dan lebihkan la dengan membaca... melihat... dan beramal... moga kita semua dekat dengan Pencipta kita,... jadi lah muslimin yang diam2 ubi berisi... jangan tahu menghujah tapi tak tahu nak amalkan dan jangan tahu nak kritik tapi tak tahu nak mulakan untuk menjadi contoh kepada rakan2 yang lain.. sekian :)

Saturday, 16 April 2011

1st Contest : Pose Depan Cermin

Assalammualaikummmm !!!! hehhehe.. yeah !!! aku join contest agi... bagi mengerat kan lagi hubungan dengan sahabat2 bloggersss.. hehehe

ok2... aku for sure ade pc dopan crmin sebab aku memang suka... agak terhad mahu aku keluarkan pic2 aku tapi untuk contest aku akan keluarkan la ye :)
 sebelum tue aku nak korang tahu serba sedikit pasal contest ni.. nanti xtahu payah lak... hehhe..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

..... klik SINI... pastu konfem korang tahu mcm ne nak buat ye.. hehheehe

here are my picture !
hehehehehehehehehehehehehehe... ;p tak edit la tue.... and.. ehem ! kat mane tue ek?? jangan tengok belakang nye tapi tengok saya ok.. ehhe... dats all...

sekarang aku mahu tags sahabat2 ku.. 




sekian :)

Panjang *miaow da sihat !*


salam semua !!! ok... sape kat atas tue..??? of coz la Panjang Miaow kuh... die makin sihat.. alhamdulilah...
die selamat dibedah kat bahagian leher nyee... semalam die lemah sangat.. jalan pon terhuyung hayang.... :(
macam mane pon doktor dah berjaya keluarkan semua ulat2 yg dk makan daging kesayangan ku ini.... banyak bai.. besar2 lak uh... konfem jijik nak tengok tapi aku tak sebab aku nak kucing aku kembali sihat dan tak mahu die rasa derita.. arwah mak dulu dah cukup terseksa.. aku tak mahu lagi tengok kejadian yang sama terjadi kepada sesiapa pon dalam keluarga aku termasuk Panjang... 

pelik kan nape aku panggil die Panjang?? hehhee.. sebab badan die panjang sangat lau baring.. itu sahajaa... :)
ok.. syukur sangat ke hadrat Ilahi kerana memberi peluang Panjang hidup bersama keluarga ku lagi...
syukur sangat2 !!

Thursday, 14 April 2011

Panjang *miaow*

video
Salam...kalau korang tengok video di atas... koran akan tahu sape Panjang.. itulah kucing kesayangan aku.. aduh... menangis aku melihat die menderita malam tadi.. aku memang terpaksa bersihkan sedikit lubang luka nya yang teruk itu.. ada ulat aw... ewww ! memang itulah kata hati tapi demi panjang.. aku letak la jugak ubat yg patut... nak tarik ulat uh aku tak sanggup sebab aku tahu sakit... kucing ni dah la tak reti cakap.. die pandang je muka aku pas aku dah belek2 die.. tahu x?? sebelum ni tima die sihat... die la yang selalu manje2 dengan aku.. baring dekat aku... aku sayang sangat dieee.. aku tak mahu die derita macam arwah mak aku...

:"( aku dah hantar die ke klinik pagi tadi.. acik aku ikot... lega sangat ade acik yang dapat tolong hantar kucing kesayangan aku.. aku berdoa sangat moga Panjang selamat dibedah kejap lagi

Matang

Salam .. :)
kematangan... inilah dia yang sentiasa diulang oleh akak dan cikgu2 aku dulu... diri aku dahulu menjadi kebudak2kan.. namun dek kerana pengalaman hidup yang baru bermula.. membuatkan aku sedar bahawa aku kena menjadi matang... kerana aku sedar mase itu terlalu suntuk untuk aku bazirkan dgn hanye tidak memikir kn mase depan ku ini..

2 tahun aku mengalami kejutan budaya hidup... iaitu tingkatan 6.. walaupun tingkatan enam tidak seperti universiti tapi sekurang2 nya aku dapat nampak Pra kehidupan universiti...berbagai ragam manusia aku temui... agak memeritkan jika terkena sesuatu dugaan. namun semua itulah yang membuatkan aku belajar menjadi sabar even aku tahu aku ni baran...huhu

baru2 ini aku ade baca buku tentang "PENGALAMAN ADALAH GURU TERBAIK"... sungguh bernas motivasi2 yang dibentangkan dalam buku tersebut..

macam yang korang ketahui.. aku telah mendaat dugaan yang tidak henti2... tapi aku berfikir semula... dugaan hanye diberi oleh Allah jika die sayangkan kita.. jadi aku pendam kan semua itu kerana aku tahu.. Allah menyayangi diri ini :)

Monday, 11 April 2011

MAK QAISER April Giveaway


salam semua bloggerrss !!! nampak atas itu ada apa??? hehhee.. hani join Mak Qaiser punye GA... weee... happy dapat join... sape2 yang mahu join.. jom join ok..... tak rugi lau join meh... boleh dapat rakan2 yang ramai kan... so mak qaiser..hehhe.. ok tak.... macam mane pon thanx sebab jemput hani join GA ni :)

kalau korang nak join Ga Mak qaiser...kena buat :


  • follow blog2 penaja MAk Qaiser :) * hanie da follow :)*
  • and korang kena letak banner tue la bagi menandakan korang join GA ni :)
  • kena tag 2 orang sahabat korang.wee...bagi orang yang di tag. anda ada syarat2 yang perlu diikuti... so bace la kat entry Mak Qaiser :)

dats all.. hani tag Cik Diyana and Iejjah

P/S :  CLICK BANNER TUE UNTUK TAHU LEBIH LAJUT TENTANG GA APRIL MAK QAISER :)

1st Giveaway Hanie Love !


salam semuaa... memandangkan hani sudah mempunyai sahabat2 yang comel lotei dan hensem2 belaka.. jadi hani mahu mengiktirafkan sahabat2 hani dalam 1ST GIVEAWAY HANIE LOVE :)...

maka dengan ini.. hani menjemput semua sahabat2 hanie love join segmen hanie ini ye.. hanie akan list kan kamu semua dalam ruang khas iaitu : SAHABAT HANIE LOVE

apa yang perlu kamu semua buat dalam 1st giveaway hanie love ni ialah.. :


  • Follow Hanie Love !
  • Buat entry pasal giveaway hanie ini.. 
  • cerita sikit apa yang korang tahu pasal hani ... 
    • tag 3 orang sahabat kamo yang tercinta..
    • link kan url entry anda di sini ye :)
    • dats all


    tarikh tutup ??? : Akhir bulan Mei ! so..cepat2 la join... :)

    hani tag kan beberapa sahabat hani..


    Yana Yassin

    P/s : jangan lupa letak header hanie tue ye kat blog... kalau ade baru boleh join !
    hadiah ??
    heheh.. hani tak bagi hadiah ye.. tapi hani masukkan semua nya dalam ruangan khas Hani sebagai peluang kamoo semua menjalinkan persahabatan antara blogger :)
    sekian :)

    Sunday, 10 April 2011

    penat sangat.. :(


    salam semuaa..
    yeah !!!!... as usual.. aku kerja full time hari ni.. mak oi ! penat weyh !
    dann.... timbalan aku bekerja keras *keras ke?? hehe *
    akhirnya sahabt dan kezen tercinta datang mengembirakan aku.. 
    mereka ialah Ainiza dan Adibah Husna :)


    gembira la jugeee..
    tapi sekarang..
    tiba2 aku sakit..
    arghhh.. aku tak tahu tekanan pasal apee..
    lantak la... 

    yang pasti tadi aku ade join segmen si adam haiqal.. wee :)
    u r so damn cute adam !... thanx sebab selalo singgah page hani...
    anway... aku chow dulu..
    penat kerjaaaa... moga hari ku diberkati Allah..

    ^_^


    YaNa Yassin 1st Giveaway


    Salam.. :).. dengan muke yang gembira nya aku ingin join first GA by Dak comei lotei ni.. what her name?? da terpampang kat situ meh.. Cik Yana YAssin!... comel la awak YAna :)... hani join ye fist GA awak ye :)

    nothing much to say.. cuma hani harap dengan join First GA Yana.. boleh meramaikan sahabat2 di dunia blog saya :) ok... mwuahh !

    hani mahu tag my beloved friends.. they are...



    Saturday, 9 April 2011

    hepi :)

    Salam... hehe.at last ade jugak tajuk HEPI kan?? well... memang alhamdulilah la... menyendiri.. berdoa... mengingati Ilahi... kepada -Nya aku memohon keampunan... memang hati tak tenang tadi tapi bila sentiasa ingat pada Allah.. syukur.. sikit demi sedikt aku menjadi legaa...

    bagaimana dengan kerja??? alhamdulilah.ramai pelanggan nya yang mahu membeli.. :).. moga Allah sentiasa memberi rahmat kepada hamba2 nya yang berusaha mendekati Mu... :)

    aha !!! aku dapat fon !! dari adik kesayangan aku.. si Eya... well2.!!! die da dapat blackberry die.. hahaha.. hepi la die... aku?? hepi sebab boleh dapat no CELCOM... hehehe.. at last.. aku actually fobia sebab name aku kononnya nak di "blacklist" sebb aku salah gunakan no celcom yang bil punye.. omg ! bukan aku la yang guna celcom post paid !!!!! argh !!! tension2 !!!... so.. aku nak guna prepaid !!!! yeah !

    leka nak adjust ntuk celcom tue... ahhhh !!!.. tension sedikit jek sebb masih tak boleh nak buat Xpax... yaks ! asyik tergendala je... ape la.. ramai sangat ke guna celcom tue ha??? haiyak !

    ok2.. relax la hani doll !!!... kan ko dah ada yang tercinta... kesabarn suatu bonus buatmu sayang.. hehhee.ok2.. ok la.. mao tidow.. tata korang semua !!!! i love my baby and friends !

    ada aku kesah???

    Salam... urm... dugaan agak menimpa aku hari ni.. tapi aku tak kisah sebab aku tahu aku bukan perfect.. jika mulut aku ni konon nye teruk bagaimana pula dengan ko??? ko bukan baik sangat pon... ko suka hentam orang... tak pe la... ko kan baguss... tapi jangan lah rasa nak salakan takdir sebab orang hentam ko balik sebab kenyataan nya ko memang suka hentam orang... ayat ko memang agak power dan ayat tue aku akan jadikan panduan untuk berubah.. mungkin Allah hantar ko kat aku untuk "bangunkan" aku yang sentiasa buat dosa... moga aku boleh berubah selepas ini...

    kenyataan pasal sombong itu... aku cakap umum... suka hati aku la nak kata apa... bukan orang lain tahu pon sapa yang aku tembak tue kan... unless ada yang terasaaa sangat2 la kan.... yang terasa tue pi blah la... !!!! yang penting aku TAK sebut name orang yang aku nak sangat tembak tue.... kira bagus aku tak sebut ok !...

    kalau die tak mahu berlagak dengan apa yang die ade pon... dan kalau die tahu aku ni suck pon kan... tegur je la macam biasa... orang kalau baik dan sentiasa berlembut hati dan sentiasa cool je kan.. die akan layan semua orang dengan relax je even die jumpe penjenayah paling suck kat dunia ni... ni.. menjawab macam tak pernah kenal... kalau kena kutuk nasib la.. hahhaa.. aku tahu lah ramai yang kutuk aku tapi saham aku cilok la dari korang sebab korang pon dah sedia rela hati nak bagi pahala tue aku kan. hehhe...

    ehem.. relax sudah la... aku TAK KISAH la jika kau mahu mengatakan aku tiada ramai kawan.... yang penting aku masih ada sahabat yang sentiasa mengingati aku... tak rugi tiada kawan macam kau... aku lagi hepi... :)...

    moga aku sebagai hamba Allaah yang hina dina sentiasa mampu menjaga tingkah laku aku... jika hidup nak dengar kata orang.. sampai besok pon tak mampu nak ke hadapan .. sekian :)


    Tuesday, 5 April 2011

    Off !

    Salam semuaaa...
    aku hari ni off day... memang tak jangka nak off... semua kawan aku nazira tembam la ni.. hehhe.. sebenarnya nanti die nak off hari khamiss.. pada hari khamis tue lak die kena gi Johor nak tolong hantar barang adik die yang nak masuk belajar daaa... jadi berkemungkinan die akan balik lambat dan konfem die tak larat nak kerja pada pagi jumaat.. jadi aku memang tak boleh nak off jumaat tue.. so aku ambil la hari ni... off terus bagi kerja yang berterusan.. huhuhuhu... tak apalah..kurang2 aku tak la bosan sangat berada di kedai buku tue... aku boleh baca macam2 buku agi... bermanfaat jugak la waktu2 aku tue kan...

    aku tengah simpati dengan kawan aku si Wani sebab mengalami dugaan yang datang tanpa henti..moga Allah bagi die kekuatan la nanti... insyallah.. dugaan tue hanya sebentar sahaja.. Allah nak uji die tuee... tue memang menunjukkan Allah sayang die... Allah tak sayang jika Allah tak bagi ujian ok... *ye ke??? pikir2 kan la sendiri ye *....hope wani hepi balik macam dulu ok :)


    pasal Lan aku??? semalam die asyik minta maaf sahaja... aku hairan sangat2... risau gak ni..kenapa la die ni... hope die tak ada pape larh kan.. aku sayang die sangat2... sekian :)

    Minat sangat2 !!!

    Salam readers :)
    aku cuma nak tunjuk buku yang aku nak sangat beli !!.. hehehe... aku memang membaca buku jek sekarang.. malah, aku nak sangat belikan buku buat Lan tersayang.. moga die tergerak hati untuk membaca buku itu... kami ok je la sekarang... die pon makin boleh terima kondesi aku.. bersyukur sangat2..

    aku takkan berhenti berdoa kepada Ilahi... hanya Dia berkuasa memberi kebahagiaan dalam hidup aku...

    ok2... here are the books for my love and for my lovely abah :)







    jika nak mengenal siapa Nabi Muhammad S.A.W.. sila lah cari buku2 ni.... tak salah habiskan duit ntuk ilmu kan??? sekian :)

    Monday, 4 April 2011

    GEGAR 1 RIBU BLOG APRIL BERMULA


    Salam... abg ben !!!!!.. hani join !!!... hahaa.... nak gegar segmen abg ben ??? jom masok skali weyh !...
     hope dapat manfaat join gegar blog abg ben :) chow lu :)

    sedih ke??

    sedih??? dah lama sedih da... tapi adakah dia paham??? mesti la tak sebab die hanya penting kan diri sendiri... die hanya pikir sal hidup die.. kenapa la die ni hidup susah sangat..kenapa lah ramai orang pandang die macam tak ok je??? asyik tak ok je??? die ni bijak.. tapi masih tak bijak agi.... sebab die tak tahu lah nak hargai orang yang sayang die... kenapa ek??? Allah dah buta kan hati die ke?? adakah begitu??

    wahai manusia weyh.... kau fikir ko hidup derita... dapat tajaan pon derita ek??? dapat dijaga orang pon derita ek??? dapat disayangi oleh ramai pon derita ek??? dapat makan minum walau sederhana pon derita ek??? walau sakit2 pon derita ek??? derita ek bila ko disayangi oleh orang yang ko tak sayang??? derita ek??? habis ko nak hidup kaya raya??? hidup dengan keluarga jek tanpa disayangi orang luar??? jadi orang famous and orang sanjung??? jadi tak sakit and tak sedar2 sampai jadi hamba setan ??? macam tue???

    urm... aku marah??? tak la cuma KECEWA !!!!.. dah la ko berubah... dah la tak mahu share pape agi dengan aku..dah la rasa macam terhegeh2 nak jaga perasaan ko... dah la aku jek yang asyik nak pikir ko jek... bila la ko nak pikir perasaan aku??? perasaan orang yang sayang ko??? apasal???

    ok2... aku yang salah la kan sebab asyik jaga tepi kain ko... ok2... aku mengalah.. aku TAKKAN DEKAT DENGAN KO.... !... ko kan da ada ramai sahabat yang lain... ramai yang sayang ko... setakat kawan macam aku ni apa barang kan... bersepah kan??? ok la macam tue... aku terima beb...

    lau ko rasa sakit tue satu derita... oh my.. ! KO SILAP. ~!... Allah bagi ko sakit bagi nak tebus dengan dosa2 hidup ko... malang la buat ko lau fikir asyik sakit... memang sakit tue menyeksakan tapi adakah ko sanggup tanggung derita kena seksa kat akhirat??? mampu ke??? kalau mampu oraite la kan...

    bila orang nasihat, nak tak nak dengar.. engkau sorang jek betul... ye la.. ko kan pandai... pandai merungkai segala permasalahan dunia... tapi malang.. ko xmampu nak rungkai masalah engkau... !..aku?? yes.. aku teruk... aku jahat sebab asyik sibuk jek dengan ko... aku takkan sibuk kalau tak sayang... tapi kalau ko nak aku blah... fine.. aku blah jeeee la kan...aku berdoa moga engkau berubah.. dan aku berdoa moga engkau rasa lega ketiadaan kawan yang sehina aku... engkau kan insan yang terbaik.. aku ni hanya lah sampah sahaja..., biar lah sampah ni terselit di dunia die sendiri... sekian... terima kasih wahai sahabat.. engkau sudah pon melukai hati ku... engkau sudah pon membuat aku menangis.. engkau sudah pon membuat kan aku rasa pecah hati bagai berdarah tanpa henti... terima kasih :)

    Sunday, 3 April 2011

    Komen Ain... hahhaa

    Salam... well.. tiada apa yang boleh buat aku tersenyum selain tengok customer datang beli buku agama..hehehe... semoga mereka sentiasa dirahmati Allah hendak nya.. tapi lagi tak boleh tahan apabila Ain sampai menemani aku.. 8budak ni memang tak boleh renggang dengan aku bila dia dah mula sunyi !*... hahaha..

    dinner die belanja aku kfc... weee... budak tecik belanja aku ayam meh.. hehehe... takpe2... anti aku belanja la die bila dah gaji...hehehe...apa yang buat aku riang.. kelincahan die buat aku rasa tak ngantuk.. dan die ni tak suke baca buku bm aw... *terlebih cakap mat saleh...*..aku berjaya buat die nak baca buku YAKJUJ MAKJUJ !!!.. at last !... even bukan novel cinta tapi alhamdulilah die nak gak baca kan.. hehehe

    lagi tak boleh blah die kata aku dah ALIM !!!... waaa.... wase nak sekeh die jeeekk.. hahaha... aku sekarang dah pakai tudung labuh ckit la.... kira macam orang pakai tudung biasa la... sebelum ni aku kai silang jek tapi rasa nya macam aurat masih terdedah jek.. so tutup penuh2 maa,... bagi tutup terus !!!!!...

    hahaha,... sesiapa nak kata alim ke.. skema ke... cakap la ...aku tak kesah ... tapi... fikir2 kan la... adakah anda dapat pahala dengan mengatakan aku dah alim ???fikir2 kan la ye :)
    sekian :)

    Saturday, 2 April 2011

    Cun !

    Salam... CUN !..apa benda tue ek?? ha... tue tajuk filem terbaru ok... dah ditayangkan daa... Lakonan Remy Ishak dan Maya Karin.. fuh !.. serius filem uh memang meletop!..

    aku tak reti ak buat sinopsis.. tapi aku cerita je la ye serba sedikit tentang filem ni...ada beberapa watak dalam filem ni.. Maya sebagai LUNA, Remy sebagai ATAN, Fieza Elai sebagai TOM, Ning Baizura sebagai Candy, dan ramai lagi.. memang lawak2 nya nampak betul dan nampak sangat semua watak tue dilakonkan kan dengan berjaya... Luna ni pengacara gosip yang bertajuk MELETOP... Candy ni lak pengurus utama rancangan tue... macam MElodi... asyik dok ambil tahu pasal kain orang lain... last2.. si Luna ni kena balik... pakwe dier iaitu Ryan yang dilakonkan oleh Jehan Miskin telah curang... sebab percintaan dier rosak... die membawa diri ke kampung TOM iaitu pengurus peribadi dier iaitu ke KEDAh.. * kampung bf aku !!! *.. hahaha...


    bila dah sampai sana.. terserempak dengan Atan.. hahaha... Atan ni budak kampung.. adik die Manis.. memang suka sangat dengan Luna... atok TOM.. tak tahu nama nya tapi dilakonkan oleh Kartina Aziz... hahaha... serius mereka memang best !... bila dah sampai kampung TOm.. Luna tidur sana buat beberapa hari... nak tenangkan diri.. mula2 jumpa dengan Atan..asyik berkelai ajeee... tapi... dalam hati ada tama woi !hahaha... Atan rupanya suka dekat Luna... Luna pon macam dah jatuh cinta je dengan Atan... so... bermula lah babak romantik kelakar merekaaa.... *tengok la sendiri k coz panjang sangat nak ceritakan*...

    ending die agak pening tapi lau korang nak sangat tahu..gi book tiket wayang dan tengok... yang penting.. ending die best wooo...

    apa yang aku titik berat kan kat sini.. Atan uh kan budak kampung... mesti lah orang akan kata budak kampung ni tak tahu pape tapi SILAP...walau pon tak tahu pape tapi ibadat kepada Allah tetap dilaksanakan... kalau bijak macam mana pon kalau tak reti nak syahadah pon, fail jugak sebab rukun islam yang pertama pon tak dapat laksana kan... nak hayati kan lagi la tak ada harapan...

    jadi, sebagai manusia... sebodoh mana pon kan, jangan sampai tak reti nak dekat kan diri dengan Allah... dengan kuasa Allah, kalau pandai mana pon tapi kalau "Kun" kata Allah, maka jadi lah ia... sombong la tinggi melangit pon, lau Allah nak ko jatuh miskin, dipulaukan orang.. maka ko tetap jatuh.. !..

    pengajaran... jangan lupa pada Allah dan Rasul kita.. cinta lah mereka :)

    Friday, 1 April 2011

    Nak nangis di buat nya aku ni weyh !

    Salam readers !...
    nak tahu kenapa aku kata nak nangis??.?? ni semua April fool punye pasal !... haih.. rasa nak geget je budak2 yang kenakan aku... waaaa !...tertekan aku semasa kerja aw... tapi kerana mereka la aku rasa kurang kesunyian masa kerja tadi.. :)

    mula2 si Husna... budak ni memang siot la... die ni aku ingat dah balik kampung halaman da,.. sebab die dengan yakin nye mesej nak cari kerja dan buat2 macam dah ada dekat Tesco tempat aku kerja... aku dengan konfiden gi keluar dari kedai aku uh gi cari die... sekali die cakap ape aw...

    " april fool !!!!... aku dekat Shah Alam la weyh !!!... hahahahahaha "..
    memang sabaw saja lah dengan budak sorang ni... aku memang rasa nak lenyek jek kepala kecik die uh... hadoiiii..... hahahhaha

    lagi sorang.. haih... ni lagi buat aku rasa kehilangan jiwa beb... LAN !!... ya rabbi..... dah lau sayang.. nak marah die pon fikir 10 kali aw.. haiyak!...
    nak tahu tak ape dier buat???? yes.... inilah ayat die pada pukul 10:50 p.m. tadi

    " name nye Idah, dak Perak.. dah lame pa knal die... n papa syg die..pa pkir alek, pa nak idah... ma, im sorry k.... "

    rasa nak terkeluar je jantung ni weyhhh !!!..... aku dah makin sayang... dan segala nyaaaa... memang sayang die sangat2...dah la tadi ade budak kecil pompuan yang muke nye sama sangat dengan Lan... sayu sahaja aku tengok budak tue sambil nak beli buku Iqra'.... comel jek bila die sebut alif, ba, ta....
    waaa...... sayu2,... nak nangis meh !...

    macam mane pon.. aku sayang mereka sampai bila2.... hingga akhir hayat :)