Saturday, 19 February 2011

Moral Life



lepas tengok kucing..aku gi bukak tv...
waaa..sumenye xsedap wok !
muram jek aku tengok rancangan tv uh...
then tengah2 muram aku terbukak satu channel : HBO, Damage..
lam movie uh ade Stone Cold..
*konal ke?? lau konal bgos..lau xkonal.. cari la lam tenet..berlambak... hehhe *

kali ni Stone Cold jadi baik..
hehehe..
seyes watak yg dier bawak memang baek..
bak kate ayah aku..lurus bendul..tpi xde la bendul sgt..masih bijak membandingkan baik buruk la...

watak dier sbagai seorang banduan.. *aku lupe name watak dier la..hee~~*
well..macam biase la..dah kalau banduan memang ramai xsuke la..pi dier tetap bersabar menahan dugaan tersebut..
tapi sampai satu mase tue..
ade orang berkenan dier ntok ajak buat duet..
macam mane merek buat duit??
hahaha..

sebab Stone Cold ni gagah dan mempunyai buku lima yg agak bosar * mampu wat tulang rusuk patah beb*,
jadi dier diajak wrestling secara haram...
sepanjang dier join memang memacam kesukaran dier hadapi la..
yang xtahan tue..mule2 pengurus yg ajak dier uh hanye nk gunekan dier coz dier ni kuat dan maybe rmai nk bertaruh lawan ngan dier...
dari pertaruhan tue la boleh dapat duet...
huhuhu.. but at last pengurus dier agak insaf la nak gunekan stone cold ni coz stone cold ni banyakkali selamatkan dier ...

selamat kan dier nape lak ek??
sebab pengurus sengal dier ni sebenarnye banyak berhutang...
jadi ramai konco2 hampeh kejar dier la.
then...
nak bagi langsai hutang2 tue..
si stone cold banyak join perlawanan yg mengakibatkan banyak parut kat muke dier...

ha.. lupe aku mahu bagi tahu..
dalam mase yg same kan..
stone cold ni dah kahwin tapi dah cerai...
dier ade anak aw... tapi malangnye anak dier sakit jantung dan perlukan rawatan pembedahan...
jadi isteri dier mintak dier tolong sangat dalam membantu anak dier tuee...

stone cold ni lak xsanggup tengok penderitaan si anak kesygan nye itu jadi,
dier berhempas pulas ntuk dapatkan duit anak nya itu...
kesian gak aw tyme aku tengok dier..
luka birat2 kat muke dierrr...
waaaaa..

but at last dier dpt gak bantu rawatan anak dierr...
happy ending !!!!
ok?? hehee...

aku ni memang power skit sebab cter wrestling pon aku layan..
al-maklum la...
rumah aku lebih hero dari heroin..
hehe..
so sume cter "hardcore" sume aku nampak tapi yg haram uh aku xde la tengok k..
hukum tetap hukum beb..hehhee

well...
pengajaran cter ni...
jelas kelihatan dari sikap seorang ayah yang sanggup buat ape sahaja ntuk selamatka nyawa yg tersyg...
jadi.. hargai ayah dan mama kita ok..
syg mereka selagi mereka ade... dan jika mereka sudah tiada... doakan la mereka agar roh mereka aman sentiasa....

aku???
aku masih mempunyai ayah yg tercinta sangat2..
but.. mak aku dah lame tiada di dunia ni...
miss my mom a lot !
sentiase mengingati mama ku yg tercomel di dunia..
sekian..


2 comments:

FatinabihahKAQ1043 said...

wah..cantik ah blog. siap de save mod lg. hehe..

grawwrbabe. said...

hehehe.. ye ke?? save mod yg mane ek??hehe