Tuesday, 15 March 2011

Blog Assignment Jejaka Terhangat: Cerita Seram Lagi Menyeramkan

Salam :)

Jejaka Terhangat buat assignment lagi la.. for sure hani join meh... hehhehe..
so this time assignment cerita pengalaman yang menyeramkan..



ok.. hani nak cerita juga lah apa yang hani  pernah alami. So, pada tahun 2007, hani ada join satu kem yang bertempat di UPNM , Sg. Besi. Kem yang hani join ni adalah kem kepimpinan bagi pengawas, pustakawan dan Prs. Di sana aktiviti kem nye agak tough.. memang sesiapa yang join tue konfem kena dera giler2 la... kem tue berlangsung selama 3 hari 2 malam iaitu jumaat, sabtu dan ahad.. 

kisah seram ni berlaku dalam hutan yang berada dekat kem tersebut .. huhuhu... memang tak boleh lupe la.. kami kena ke hutan sebab abang2 tentera tue nak menguji keberanian kami apabila berada dalam hutan berseorangan ... memang agak lucu sebab ramai di antara peserta mula berlakon sakit dek tak mahu masuk ke hutan tersebut.. hani?? of course hani nak sebab tue satu cabaranyang susah hani peroleh dalam hidup hani.. jadi hani pon pergi la berseorangan . kami semua di uji secara bergilir2.. apabila turn hani.. hani pon redah je la... 

bila dah masuk, hani dengan konfiden berasa mesti ada abang2 tentera ni duduk lam hutan tue tuk tengok2 kan kami... maklum la.. kami kan budak2.. sampai satu part tue.. hani duk nak mendaki bukit.. tetbe kan... hani terserempak dengan seorang lelaki yang memakai cawat je !.. xperasan muke nye macam mane sebab gelap sangat.. hani buat bodoh je.. hani terus je mendaki dan  tanpa sedar hani tertarik tangan lelaki tue  
* sebab lelaki tue memang hampir dengan hani* hani tak de la rasa takot sangat sebab fikir tue abang tentera kan... so wat muka biasa je la..namun tetap meremang bulu roma maaa.. tapi yang  peliknya, lelaki tue tak bergerak pon even kena sentuh nga hanie,. kaku macam tue jeeee !....
dan apabila da habis menjalani ujian tersebut... alangkah terkejut giler apabila abang2 tentera tue ada bagi tahu yang tiada seorang pon daripada mereka berada dalam hutan !.. mereka hanya menungu kami di luar hutan ! oh damn ! sape lak manusia yang hani pegang tadi ek.. malah, mase hani berjalan dalam hutan pon bagai kena tolak oleh seseorang.. bila tengok belakang, tiada sape pulak.. memang serius pelik !
macam mane pon, hani tak pikir lagi dah pasal benda tue.. ye la... kalau sentiasa pikir akan menganggu fikiran kita kan.. biasa la tue.. dalam hutan kan.. huhuhuhu. !

tapi memang sungguh seronok kalau dapat jumpe face to face ! . hahahha..

dats all my story yang seram ni :)
jadi.. hani nak tag beberapa blogger cute !



6 comments:

Kekanda Adinda said...

huhuhu.. kt upnm?? ktne tu??

waniey said...

hah??seronok?? @.@

grawwrbabe. said...

kat sg besi laaa..... universiti tentera la dear

grawwrbabe. said...

nape terkejut wani?? ahahah

Jejaka Terhangat said...

errr..seb baik tak tegur..org kata kalo dlm hutan jgn tegur mcm2. seram ni..erkk..

asaimen disemak.gudluck cik hanie..=)

Cekgu DD said...

Boleh pulak buat tak tahu, kalau cek pengsan terus sebab terkejut. Bukan sebab takut ye ;P

Pengalaman cek jaga budak-budak dalam program camni, kitorang takkan bagitau sebenarnya kitorang ada je dalam hutan! Huahua..