Saturday, 19 March 2011

Anakku Gemilang..~~ kerja baru !

Salam semuaaa !!
hehehe..aku dengan hati gembira mahu memberitahu bahawasanya aku sudah dapat kerja baru !!! pembantu kedai sahajaaa di kedai buku Anakku Gemilang di Tesco Nilai !... bukan aku sajaa yang dapat kerja ini, tapi sahabat aku jua dapat kerja yang sama dengan ku.. :)
semua ini aku ingin ucapkan terima kasih kepada Bonda form 6 aku iaitu cikgu Rohani Othman sebab mengutarakan kerja kosong ini buat kami berdua.. ...

hari ni aku start practical dulu la... aku mula belajar bekerja di Giant Nilai dulu la... waaaa.. sungguh mendebarkan hati taw ! hehhee.. berpeluh bila ada yang mahu membeli buku tadi.. maklum la tak pernah kerja lagi macam uh... hehhehe...

lepas tu tak ramai yang hadir ke kedai buku tadi. Jadi aku habiskan waktu aku dengan menyusun semula buku2 di rak2 nya sekemas yang mungkin... menambah bilangan buku2 jika kelihatan makin berkurang... Selain itu, tiada apa yang aku buat lagi.. hanya menunggu pelanggan yan ingin membeli buku2 di kedai buku tue la... aku telah mengambil buku2 yang nampak dah digunakan dan baca buku2 tersebut.. ada cerpen kanak2.ada juga buku2 agama... memang rambang mata laaa... asyik nak baca je.. sampai mata aku pon da berat semacam... bagi tak mengantuk, aku minum dan pergi ke tandas dan basuh muka aku..... waaaa... seyes aku wase tak ada pape nak di buat...

shift aku hari ni ialah start pukul 9.30 pagi hingga 4.30 petang... lepas tue shift sahabat aku pula iaitu dari pukul 4.30 petang hingga 11.30 malam.. fuhh... kami bekerja seorang sahajaa.. kesia kawan aku tue..sorang2 jeee... tak apa lah..esok lak kami akan  bersamaaa juga.. hehhehehe.. esok lak aku da die kena susun buku di kedai baru di Tesco Nilai uh lak.. ..masih belum di buka ye.. harap maklum yee.. hehhehee,... most of the books kami jual buku2 agama sajaa....

walaupun aku agak2 blurr but aku agak berasa puas hati.. sebab merasa bekerja sendiri kan... sebelum ni kerja dengan mak cik.. tapi kini dengan orang lain lak...

ok..dats all... hope hari esok lagi baik dari hari ini la ye :))
with love hanie :)

2 comments:

Naqya Nazrey said...

selamat maju jaya Honey ;)

grawwrbabe. said...

thanx naqiah sygg :)