Tuesday, 28 June 2011

Andai ...

Aku tak tahu apa yang ku rasakan dalam hatiku saat pertama kali lihat dirimu, Melihatmu
seluruh tubuhku terpaku dan membisu, Detak jantungku berdebar tak menentu sepertinya aku tak ingin berlalu . Berikan cintamu juga sayangmu, Percaya padaku ku kan menjagamu hingga waktu menjemputku, Ku berikan cintaku juga sayangku, Percaya padaku ku kan menjagamu hingga waktu menjemputku, Saat ku tahu kau akan pergi jauh, Izinkan aku tuk selalu menantimu untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)...Ohhh agar kau tahu betapa ku terlalu mencintaimu aku akan menunggu hingga dirimu kembali untukku, Tolonglah aku bagaimana diriku ungkapkan itu rasa yang membelenggu dalam hatiku ku cinta padamu, Berikan cintamu juga sayangmu, Percaya padaku ku kan menjagamu hingga waktu menjemputku

lirik atas ni sweet sangat bagi aku.. Ungu yang nyanyi lagu ni.. bukan takat ungu.. Lan pon pernah mengungkapkan kata2 ni... huhuh. ni gambaran jika lelaki dah sayang sangat dengan kekasih die aw.. so... 


Aku ada baca pasal tulang rusuk.. hehhe.. bukan pasal makanan okae.. fokus on dat my dear ! ni pasal kejadian manusia yee.. di mana Allah telah jadikan wanita daripada tulang rusuk lelaki... kisah yang aku bace kat facebook uh mengenai sebuah pasangan yang bersama dan akhir nye berpisah.. kisah nye mereka ni bermula apabila lelaki itu berusaha mencari tulang rusuk nyee..Lelaki uh nak sangat cari pasangan sebab die rase tidak lengkap tanpe tulang rusuknya. die berusaha mencari pasangan dan akhirnye jumpe dan berkahwin la mereka.. hidup bahagia lah mereka tapi maklum la... rencah kehidupan kan... pasangan mane pulak tak bergaduh kan.. suatu hari uh mereka bergaduh..oh3 !!!.. wanita uh marah2 lelaki uh sebab tak boleh tolak ansur.. wanita tue terus marah2 sampai die kate nak keluar dari rumah itu..tapi silap sikit jek telah membuatkan mereka berpisah !

Ape yang membuat kan mereka berpisah ialah apabila lelaki uh cakap "kau bukan tulang rusukku !!".oh damn ! Sentap weyh wanita uh.. kalau aku pon memang serius sentap giler2.. kalau rasa bukan rusuk kenapa mahu berpasangan dulu?? wanita uh kata lah " jika begitu, baik kita berpisah dan kita mula buat haluan sendiri" 

OH lelaki... kau sape nak nilai wanita uh tulang rusuk ko woi !.. walaweyh.. ngalahkan Pencipta lak ko ni gamak nye !!!.. ha sekali Allah bagi balasan... wanita uh pergi jauh dari die.. bila die pergi, lelaki ni menanggung kesakitan. Lelaki tanpa wanita tak boleh hidup ye... ni aku baca fakta la... ade jek boleh hidup kat luar sane tapi mesti ade kecekalan laa.. 

nak tahu ape yag terjadi dalam kisah lelaki dan wanita uh?? At last mereka bertemu semula mase wanita uh nak gi outstation di airport. mereka bertegur sape dengan baik.. wanita uh mintak lelaki uh contact die bile die dah balik ke tanah air semula nanti dengan harapan dapat lah bertemu semula seperti dulu TAPI MALANGNYE.!!!. lelaki uh telah mendapat berita buruk bahawa wanita itu terkorban dalam kemalangan kapal terbang selepas beberapa minggu.. jadi berterusan lah kesakitan die tanpe seorang wanita... 

Pengajaran nye.. jangan sia2 kan pasangan kita... memang mase kita bersama akan wujud bosan dan segala2 nye kalau ade silap sikit kan. tapi ingat lah. jangan lah gaduh lame2 sangat dan please.. being a tolerate person la... ajak berbincang. berterus terang. itu adalah yang terbaik.. janga jadi seperti lelaki ni yang menyesal tak sudah apabila terlepas kata2 yang mahu menusuk kalbu wanita uh... okae? learn from it baby !


1 comment:

missh chiorika said...

yeah ! betol mesti ade toleransi !