Sunday, 13 November 2011

KOSONG

Salam... pagi lagi dah update blog..ermm.. aku tak dapat tidur dengan nyenyak nye.. maklum lah.. baru sahaja kehilangan orang yang aku betul2 syg... Ha?? Yang mana satu?? hahaha.. aku dah takde teman istimewa.. Single n available?? I dont know... Tak penting dah kot.. Entah la... aku rasa kosong sangat, keceriaan diri ni bagaikan disentap sebentar tapi aku pasti aku akan rentap balik keceriaan aku tue... Orang yang blah dari hidup aku ni tak layan ambil aku punye keceriaan... huh !!! Huhu.. bukan sombong cuma aku rasa sekarang ni bagaikan zero giler... Mane boleh macam ni.. Tak belajar lak aku kang.. Tapi seriuslah kan.. Even kepala otak tak betul tapi aku masih boleh "center"kan pemikiran aku terhadap study. Betapa kuat nya ilmu pengetahuan ni kan?? Tue yang sampai kekadang kita ada nampak orang boleh lagi belajar walaupun kehidupan dier haru biru..

Kita dah ketahui habis da, bahawasanya ilmu ni penyelamat hidup kita dan ilmu ni merupakan harta kita sampai bila2.... Tanpa ilmu, hidup kita tak berguna langsung... Setiap perkara kena ade ilmu kan??? Maybe aku kena belajar macam2 benda bagi mengisi kekosongan ni balik...

Kekosongan yang berlaku ni ialah keceriaan aku.. Perasaan kasih sayang aku... Memang kalau diikutkan hati, mahu meraung dalam bilik dan tekup muke kai bantal serta memerapkan diri tanpa mengisahkan keadaan diri yang dah busuk tak mandi.. Muka pon dah berjerawat dan kelihatan berminyak... Takde seri nak senyum sikit dan tambah lagi, orang yang sayangkan kita pon tak dilayan dengan baik... OH NO !!!!!!!!!!!!!!!! Tanpa sedar kita sedang melukai hati mereka... Dats why kita dilukai !!.. Erm.. Berubahlah sayang...

Memang perit tapi ini semua ujian Allah.. Allah nak lihat diri kita ni kuat ke tidak... Motivation urself so u wont be lose my dear.. dats da point !! Allah takkan buat kita rasa hampa... NO !!! bila rasa susah.. Minta terus kat Allah.. Cakap la dengan Dia macam kita cakap dengan kawan SERTA dengan orang mengasihi kita.. dengan boyfriend leh cakap manje2.. Takkan dengan Allah cakap manje2 tak boleh kan...Tapi masih dalam status sebagai hamba ar kan... Kita hamba yang kecil lagi kerdil..

Aku pon terasa aku ni pon cukup2 TAK OK!... tapi aku will let time give me leason.. I try to learn what had happened to me.. Semua ni berlaku bersebab dan aku kena ambil pengajaran... ermm.. bukan aku sahaja.. Kamu semua pon kena macam tue ok.. Jangan give up beb nak bangun balik... Semua ni hanyalah sementara.. Sentiasa positif kan minda dan selawat lah jika rasa hati gundah gulana.. Selawat adalah senjata terpenting.. insyallah kita pasti tenang...

Dan aku lak... kena fokus dengan misi hidup ku... Bagi yang sudah tinggalkan aku.. It's ok.. Moga mereka bahagia dan tidak mudah lupa diri dan aku pasti tak melupai mereka kerana mereka mempunyai kenangan yang indah bersama ku... Perpisahan  ini semua kehendak Allah dan kita sebagai hamba perlu redha..

Kini.. misi aku lak ialah mengisi kekosongan hati serta jiwa ku agar bukan benda lain yang masuk dalam kotak pemikiran aku ni.hehehe.. ok2.. U alls... thanx for reading.. dis is just dim post.. hahaha.. belasah jek English aku doe.. hahaha... ok2.. post aku selalu nampak bosan n murung.. so harap maaf ok... :)

ni lah gambaran kekosongan diri ku.. :"(
 tiada cerita tentang kisah dia

menyepi melihat luar sana.. 

dulu pernah duduk berdua... dan kini dah tiada lagi.. hurmm..

semua nya tiada but I WILL FILL IT WITH MY SMILE SOON.. just wait !



5 comments:

Syazwani Mazlan said...

sabarlah.....nanti ada yang mengisi kekosongan jiwa & raga tuhh..eceeeyyhhh...hehehee

grawwrbabe. said...

hehehe.. tenkiu awak :) hope so yunk :)

Naqya Nazrey said...

Hani boleh baca entri terbaru kita; Monolog Hati dan Jawapan Allah.

Semoga dapat membantu :D

missh chiorika said...

sayang , takmo sedih2 okayy ..

grawwrbabe. said...

thanx syg ku semua :) <3