Tuesday, 21 February 2012

Tweet ayam manje ku !

Assalamualaikum... Oh cuti masih panjang... Aktiviti? Macam biase aje. Ni aku nak cerita ni. Aku baru dapat baby manje taw. Name die Tweet2. Ape??? kucing??  Oh sudah tentu bukan sayang. Tweet2 ni ialah anak ayam !!! Keh3.. Serius, anak ayam ni manje sangat2. Geram aku bile tengok die.. terkedek2 datang ke arah aku. Aku pon angkat la die dan letak kat atas bahu je.. Ha?? Kalau die berak macam ne?? Kalau dah ade najis, aku basuh je la.. Ape masalahnye kan.. Yang penting kena ada rasa bersungguh2 nak menjaga nya.

Hari tue masa mule2 nampak die, along aku yang pegang... Alahai cian sangat die sekor2 je. Mule2 aku dan along biarkan dulu die kat luar. Nak tengok sama ada die boleh dekat dengan ibu die ke tak. Bila tengok esok paginya, still tak boleh jugak. Jadinya, kami pon ambillah die dan jage. Manje nye tak dapat nak digambarkan lah. Memang macam kucing. Sebabnya kan, bila kita jauh, die bising aw tapi bila kami datang dekat, bunyi tweet2 je aku dengar.. hehehe.. kecil je bunyi nye..lau pegang tue kan, aku rase nk picit2 je.hehehhee.. geram !!!!! nasib die kecil. Tweet2 ni lak macam lupe lak die ni ayam... steady je duduk dengan family aku..Mase aku tengok tv, die duduk tidur kat paha aku. Alahai, aku dah jadi ibu ayam yang mithali.. heheh.. Kalau da besar ni konfem jadi kawan baik aku.. hehehe.. Alhamdulilah. ^_^

Comel kan?? Baby sayang aku ni ^_^

3 comments:

Ira Nira said...

alahaaiiii comelnya anak aym dia..geram tgk he..cubit skit erk he =)

Ira Nira said...

alaaa tomey2 hee

grawwrbabe. said...

hehehehe.... gewam kan.. heheh