Tuesday, 9 August 2011

hati kuat

Salam semua.. sahabat ku Ainiza baru sahaja kehilangan ayahanda tercinta pagi ini pada pukul 3 pagi.. aku sebagai sahabat berasa sungguh bersimpati dengan kehilangan ayahanda nya memandangkan die ni agak manje dengan ayahanda nya..
dalam melihat sahabatku bersedih itu, aku terkenang saat mak ku pergi meninggalkan ku.. saat itu aku berasa sungguh lemah dan no wonder la kan dat time aku bdak kecik lagi.. huhu..
but ! i feel so proud with my friend ni sebab die masih tenang je semasa ayah nya diuruskan ketika itu.
kalau aku la kan, memang dah peluk je abah aku.. aku nak cium abah aku banyak kali sebab abah aku mesti keseorangan pas tuee.. nak teman abah !!!
mase mak aku meninggal dulu, air mate aku tak berhenti menangis dan aku setia duduk di sebelah jenazah arwah mak sehinggalah die di mandikan dan dikebumikan...

kalau korang, kuat tak hati korang macam sahabat baik aku ni??? mampu tak korang menahan air mate korang selama beberapa minit bagi tak melemahkan ibu dan adik beradik korang ketika itu?? hanye Allah sahaja yang tahu sayang ku semua :)
semoga roh ayahanda sahabat ku itu tenang sahaja. 


2 comments:

ainulaqma said...

insyaALLAH hanie.
sebak sgt rasenye. tp ainiza kuat.
al-fatihah.

grawwrbabe. said...

yup aqem... hope kita kuat mase tue macam niza aqem :)
al-fatihah.