Sunday, 23 October 2011

bercampur baur :")

Sejak aku memasuki dunia baru ku di Uitm ni... aku mengalami beberapa perubahan tapi hanya satu yang tidak berubah... iaitu cintaku terhadap die... Bodoh???? mencintai orang tidak bodoh walaupun dilayan seburuk rupa.. sebab berkemungkinan apa yang aku dapat tue adalah balasan diri ku sendiri.... balasan kehidupan ku yang lalu.. jadi, memang pedih.. namun aku harungi juaa.. kalau ikot mulut ni memang macam2 keluar... tapi jika difikirkan balik... urmmm... aku masih tak sanggup... hanya aku saja tahu dia siapa... dan aku tetap temani die hingga akhir nya die kembali seperti die yang dahulu... insyallah.. moga Allah makbulkan permintaan ku ini :)

Perubahan ku... makin rajin nak belajar... hahaha.. gelabah lak pulak ayat2 aku ni.. actually.. aku makin rasa berdikari sangat2 bila dah duduk kat Kolej Jasmine, Puncak Perdana... walaupun masih dekat dengan rumah tapi aku tetap rasa jauh dengan abah tercinta.... abah. i miss u a lot !! .... why abah lak kan??? sebab aku memang manje sangat2 dengan abah aku... mak?? mak angkat aku.. hurmmm. die marah sangat dengan aku... sampai aku mintak maaf tapi die macam tak mahu maafkan je.. " ada aku kisah??".. tue la ayat terakhir yang aku baca  kat status die... sedih sangat tapi... biarlah... tue hak die nak marah kan... yang penting aku dah mintak maaf... tapi SERIUS ARRR  aku rindu diee... sebab die pembakar semangat aku... moga Allah sentiasa memudahkan segala urusan die di sana...

kawan2 ??? alhamdulilah... mereka semua nya banyak membantu... bersyukur jugak sebab dapat rakan2 seperti mereka seperti Noni, EIka, Waniey, Hawa, Farah dan Sya... mereka semua ni housemate aku la... tak lupa juge kawan ku dari sekolah rendah iaitu Naziera dan Aqem.... tak lokek membantu aku....di saat aku sedang DOWN giler sebab kan kesilapan diri sendiri ni.. hurmm... pahit nye saat tuee.. hanya Allah je tahu... ade je yang marah aku sebab aku ni BEBAL sangat .. hahaha.. degil ke ape ke.... lau aku dah sayang... dah tahu semua nya... urmm.. entah la..sdih je hati ni bila kenangkan semua tue.. aku relakan je la... hak masing2 kan... lau rase tue semua agak berat dosa nya.. pepandai la tanggung kat akhirat.. tak pon cepat2 la berdoa mohon ampun kat Allah dan manusia yang sedang dilukai... jalan terbaik !

kawan aku paling penyabar la dalam berkelahi dengan aku sebab kerenah aku yang sengal ni lak ialah NAZIERA.... walaupun ayat die tembak macam senapang gajah..hahaa. tajam siot.. pi aku tahu.. niat die hanye satu... DIA TAK NAK AKU SEDIH DAN MURUNG ! thanx syggg.. aku amat2 hargai sangat mase kau berada di sisi aku sedang down.. die jugak yang bagi aku semangat nak belajar kat sini.. dan lagi tak sangka2.. die tembak si die aku... sampai si die aku rase tertembak/... hahaha... pepandai la ko ye... :)

tekanan pula... urmm.. tekanan paling tinggi ialah tekanan dapat assignment.. takut dengan waktu yang agak2 cepat berlalu ni... moga aku dapat lah siapkan pada waktu yang ditetapkan dan hantar kepada lecturer ku :)

i got one lecturer yang betul2 bagi aku inspirasi !!! Puan Nor Saniah !!! puan... u r da best... best of my inspiration !!

2 comments:

norule said...

da mkin kuat mmbe aq sowg nie...tros en erk...siyes aq ckp kt ko..ko g kuat dr aq..aq yakin pas nie aq lak akn down..but don't wori..i'll fine..miss u a lot..do ur best..

Naqya Nazrey said...

Hidup ini terlalu indah untuk ditangisi :D